Dnevne ture

Tvrđava na ostrvu Mamula

Istražite ruševine i istoriju tvrđave Mamula dok obilazite napušteno ostrvo, koje će Vas sigurno fascinirati. Tokom I i II Svijetskog rata tvrđava je korištena kao zatvor. U II Svijetskom ratu, 30. Maj 1946. godine zauzeta je od strane Italijanskog fašiste Benita Musolinija i pretvorena u koncentracioni logor poznat po mučenju i okrutnosti prema zatvorenicima. Tvrđava je od tog doba u nekoliko navrata korištena za snimanje horror filmova. Ovo ostrvo koje odiše istorijskim događajima smješteno je na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, između Herceg Novog i Luštice.  Tvrđava je izgrađena sredinom 19-og vijeka od strane Austrougarskog generala Lazara Mamule, izauzima oko 80% ukupne površine ostrva. Mamula kao ostrvo koje je godinama napušteno ostaje potpuno ne dirnuta novijim dobom, omiljeno je mjesto ljeti za bijeg iz urbanizacije, jer odaje utisak kao da je zaleđena u vremenu i ima moć da i svoje posjetioce vrati u daleku prošlost. Zaboravite na vrijeme i otkrijte štaskrivaju čvrsti zidovi Mamule.

Vrijeme trajanja?

U ponudi su 3 opcije: panoramsko razgledanje (2 sata), polovina dana (4 sata) i cijeli dan (8 sata).

Gdje počinje?

Tura počinje iz Tivta – Porto Montenegro, peron 1. Na usluzi smo da dođemo po Vas na bilo kojoj drugoj lokaciji koja Vam više odgovara (mogući su dodatni troškovi u zavisnosti odudaljenosti i vremena).

Šta mogu očekivati?

Panoramsko razgledanje (2 sata)

 •  45 minutna vožnje duž obala Luštice i Herceg Novog sa pogledom na Potkop (tuneli iz II Svijetskog rata) i Rose, Kapetanovo selo.
 • 30 minutna za šetnju po ostrvu Mamula sa opcijom plivanja u neposrednoj blizini ostrva.
 • 45 minutna krstarenja obalom Herceg Novog u povratku ka Tivtu.

Tura u trajanju od polovine dana (4 sati)

 • Vožnja brodom duž obala Lučtice/Herceg Novog
 • Zaustavljanje na Potkopu, tunelima iz II Svijetskog rata za sakrivanje brodova, sa opcijom skakanja u more sa vrha tunela
 • 30 minutna za šetnju po ostrvu Mamula sa mogućnošću plivanja od broda do samog ostrva
 • Zaustavljanje u Plavoj špilji sa mogućnošću ronjenja
 • 45 minutna krstarenja obalom Herceg Novog u povratku ka Tivtu

Cjelodnevna tura (8 sati)

 • 45 minutna vožnje brodom duž obala Lučtice/Herceg Novog
 • Zaustavljanje na Potkopu, tunelima iz II Svijetskog rata za sakrivanje
 • brodova, sa opcijom skakanja u more sa vrha tunela
 • 30 minutna za šetnju po ostrvu Mamula sa mogućnošću plivanja od broda do samog ostrva
 • Zaustavljanje u Plavoj špilji sa mogućnošću ronjenja
 • Pravljenje pauze za ručak
 • Šetnja kroz Stari grad Herceg Novi
 • 45 minutna krstarenja obalom Herceg Novog u povratku ka Tivtu

U kojim restoranima možemo ručati tokom dana?

U ponudi je širok izbor restorana smještenih duž obale sa odličnom hranom, pogledom koji ostavlja bez daha, i umirujućom i jedinstvenom atmosferom. Naše preporuke su Ribarsko selo, Kapetanovo selo – Forte Rose i Admiral u Herceg Novom, ukoliko se odlučite za energičniju varijantu možemo Vas odvesti u Plažni klub Almara na Luštici na koktel, ili piće uz zalazak sunca sa dobrom muzikom na plaži ONNA na Krašićima, Tivat.

Koja druga mjesta mogu da obiđem u slučaju produženja ture?

 • Posjetite Potkop, stare tunele koji su služili za sakrivanje vojnih brodova i podmornica u ponudi je plivanje, penjanje na i skakanje sa vrha tunela.
 • Plivajte i ronite u očaravajućem okruženju poznate Plave špilje
 • Prošetajte se Starim selom na Rosama, ili kroz Stari grad Herceg Novi
 • Plivajte u okolini Ostrva Gospa od Vavedenja (Ostrvo Cvijeća, Tivat).

Unajmite opremu za sportove na vodi iz MWT kancelarije kao što su wakeboard- ovanje, skijanje na vodi ili donuts, i iskoristite brod u potpunosti. (Dostupno u turama na pola i cijeli dan, uz dodatnu naplatu za gorivo i iznajmljivanje opreme za vodene sportove).

Šta treba da ponesem sa sobom?

Kupaći kostim, ukoliko želite da idete na plivanje ili ronjenje, uzimajući u obzir da brod ne posjeduje kabinu za presvlačenje poželjno je da kupaći kostim obučete prije ukrcavanja.  Obuća je neophodna kada je u pitanju obilazak i istraživanje ostrva i pećina. Hrana može biti poslužena na brodu , po Vašem zahtjevu.

Morski ježevi su uobičajena pojava u ovim područjima, ukoliko planirate penjanje po stijenama i istraživanje preporučljivo je da nosite odgovarajuću obuću koja je pogodna i za vodu. Ista se može naručiti iz MWT kancelarije ili kupiti u gradu.

Šta još treba da znam?

Pristajanje ostrvu može predstavljati problem uzimajući u obzir da je ostrvo u netaknutom stanju. Ukoliko niste potpuno sigurni u sebe i opušteni po pitanju ulaska i izlaska sa broda ne preporučuje se izlazak na ostrvo. Zavisno od vremenskih uslova, postoji šansa da pristanajanje na Ostrvo Mamula neće biti moguće. U slučaju oseke pristanak na ostrvo je otežan zbog smanjenja nivoa mora i stijena koje ga okružuju. Takođe u slučaju plime pristup pećinama i tunelima je onemogućen zbog visokih valova.

Plovidba i sam boravak na moru predstavljaju zanimljv izazov i uvijek postoji mogućnost da se skvasite, na Vaš zahtijev obezbijedit ćemo Vam vodonepropusni pončo.

Koje je najpogodnije vrijeme za obilazak?

Plava špilja je zauzeta obilascima u jutarnjim časovima. Prporučljivo je da posjetite Ostrvo Mmaulu ujutru, a obilazak Plave čpilje da ostavite za popodnevne časove nakon ručka. Zalazak sunca je očaravajući sa broda, ali možete i da uživate u zalasku u povratku na Forte Rosama ili na plažnom klubu ONNA uz osvježavajuće piće.

Cijena

 • Cijena ture zavisna je od veličine grupe i broda koji unajmite. Za više informacija i cijenu ture kontaktirajte nas putem emaila ili info linije. 

U turu nije uključeno: Dodatni izbor šampanjca, vina ili piva. Lista dodatnih pića kao i svih drugih usluga biće Vam dostupna na Vaš zahtijev. U standardnu cijenu aranžmananije uračunato produženje ture na ručak ili večeru. Dostava obroka vrši se iz određenih restorana i nije uračunata u aranžman, s toga ovo trebate posebno navesti kao zahtijev.

Dodatni troškovi za produženo Panoramsko razgledanje ili produženje ture u trajanju od pola dana: 

 • Ribarsko selo ili Kapetanovo selo; Forte Rose – nema dodatnih troškova prevoza, vrijeme čekanja se obračunava 35€ za svaki započeti sat.
 • Restoran/klub Admiral; Herceg Novi – troškovi transfera iznose 70€, vrijeme čekanja se obračunava 35€ za svaki započeti sat
 • Turistički vodič: 45€ (1 sat), 60€ (2 sata),  80€ (4 sata; pola dana), 150€ (8 sati; cijeli dan). Postoji mogućnost da se dodatno naplati vrijeme čekanja ili troškovi transfera vodiča ukoliko se tura produži. Za više informacija pozovite našu kancelariju.

Napomena: naši vodiči imaju lokalnu licencu i specijalizovani su za područije Bokokotorskog zaliva i Crne Gore.

GALERIJA

OSTALE TURE

 

+382 69 973 737 | info@mwtribs.com

Da saznate više o politici preduzeća kliknite ovde.