Dnevne ture

STARI GRADOVI I OSTRVA BOKOKOTORSKOG ZALIVA; GOSPA OD ŠKRPJELA, PERAST I KOTOR

Najdublji dio Bokokotorskog zaliva ima dugu pomorsko tradiciju i održava jake pomorske flote još od srednjeg doba, olupine starih brodova vidljive su svuda po zalivu. Sadrži brojna i veličanstvena mjesta koja su pod UNESCO-vom zaštitom, stare gradove i sela kao što su Perast i Stari grad Kotor. Poznat je po brojnim ostrvcima širom zaliva, na kojima se uglavnom nalaze stare tvrđave ili crkve, najpoznatije je ostrvo Gospa od Škrpjela.  Stari grad Kotora smatra se prirodnim i kulturno istorijskim područijem od 1979.  Uske uličice ove fascinantne tvrđave izgrađene u venecijanskom vremenu, kriju mnogobrojna iznenađenja iza svakog ugla i privući će Vas da ih istražujete satima. Uz veliki broj trgova i katedrala kao što je Katedrala Sv. Tripuna izgrađena još 1166. Stari grad Kotor postao je glavno mjesto sa lokalnim poslasticama, mnogobrojnim galerijama kao i mjesto za kupovinu za sve koji ga posjete. 

Vrijeme trajanja?

U ponudi su 3 opcije: panoramsko razgledanje (2 sata), polovina dana (4 sata) i cijeli dan (8 sata).

Gdje počinje?

Tura počinje iz Tivta – Porto Montenegro, peron 1. Na usluzi smo da dođemo po Vas na bilo kojoj drugoj lokaciji koja Vam više odgovara (mogući su dodatni troškovi u zavisnosti odudaljenosti i vremena).

Šta mogu očekivati?

Panoramsko razgledanje:

 • 20 minuta vožnje i prolaz kroz moreuz Verige čiji najuži dio iznosi 340m, predstavlja ulaz u Peraški zaliv i pruža pogled na ostrva
 • 20 minuta za obilazak i kratku istoriju ostrva Gospa od Škrpjela
 • 30 minuta za piće pri zalasku sunca i slikavanje sa ostrvima u pozadini
 • 30 minuta krstarenja obalama Kotora
 • 20 minuta vožnje u povratku ka Tivatu

Tura u trajanju od pola dana:

 • 20 minuta vožnje i prolaz kroz moreuz Verige čiji najuži dio iznosi 340m, predstavlja ulaz u Peraški zaliv i pruža pogled na ostrva
 • 30 minuta za obilazak i kratku istoriju ostrva Gospa od Škrpjela
 • 40 minuta za piće pri zalasku sunca i slikavanje sa ostrvima u pozadini
 •  60 minuta krstarenja duž čitave obale i pauza za plivanje kod Starog Mlina gdje se svježa slatkavoda uliva u more (ili produžite turu i zastanice u restoranu Conte, Stari Mlini ili Gallionu na ručak) 
 • 60 minuta za upoznavanje sa istorijom Kotora, šetnju i šoping po ovom slikovitom gradu
 • 30 minuta vožnje u povratku ka Tivtu

Cijelodnevna tura:

 • 20 minuta vožnje i prolaz kroz moreuz Verige čiji najuži dio iznosi 340m, predstavlja ulaz u Peraški zaliv i pruža pogled na ostrva
 • 30 minuta za obilazak i kratku istoriju ostrva Gospa od Škrpjela
 • 40 minuta za piće pri zalasku sunca i slikavanje sa ostrvima u pozadini
 • 1 sat 30 minuta za ručak sa očaravajućim pogledom u restoranu Tramontana, Morinj ili Kapetanovom selu, Forte Rose. Ili ukoliko želite nešto jedinstveno preporučujemo Vam restoran Ćatovića Mlini,  pri ulasku u uvalu prebacite se na manju barku koja će Vas povesti kroz potoke sa slatkom vodom, ispod drvenih mostića i uvesti Vas u predivni ambijent ovog restorana okruženog bogatom vegetacijom i slatkom vodom.
 • 1 sat 30 minuta krstarenja duž čitave obale i pauza za plivanje kod Starog Mlina gdje se svježa slatkavoda uliva u more
 • 2 sata 60 za upoznavanje sa istorijom Kotora, šetnju i šoping po ovom slikovitom gradu
 • 60 minuta vožnja do Perasta, grada zaštićenog kao kulturno i istorijsko područije, uživajte u piću iz Conte restorana sa pogledom na ostrvo Gospa od Škrpjela pri zalasku sunca
 • 30 minuta vožnje u povratku ka Tivtu

Šta još mogu da radim?

Iznajmite iz MWT kancelarije bord i skije za vodu i doživite kompletnu avanturu na brodu u povratku (dostupno u produženim turama u trajanju od pola ili cijelog dana, uz dodatne troškove goriva i iznajmljivanja opreme)

Šta još mogu da radim ukoliko odlučim da produžim turu Panoramsko razgledanje ili turu u trajanju od pola dana?

Ukoliko se odlučite da produžite turu možete daprovedete savršeno predveče na brodu. Izađite na obalu i prošetajte se ili rezervišite sto za večeru u restoranu Conte u Perastu, zaštićenomkao prirodno i kulturno istorijsko područije Kotora. Odvezite se do Morinja i restorana Ćatovića Mlini i pri ulasku u uvalu prebacite se na manju barku koja će Vas povesti kroz potoke sa slatkom vodom, ispod drvenih mostića i uvesti Vas u predivni ambijent ovog restorana okruženog bogatom vegetacijom i slatkom vodom (mogući su dodatni troškovi transfera i vremena čekanja).

Šta treba da ponesem sa sobom?

Ukoliko se odlučite za plivanje i ronjenje ponesite kupaći kostim, brod ne posjeduje kabinu pa je poželjno da kupaći obučete prije ukrcavanja. Pri obilaženju ostrva obuća je obavezna. Zalaskom sunca vazduh postaje hladniji, preporučujemo Vam da ponesete tanju jaknu ukoliko se odlučite za cijelodnevnu turu.

Šta još treba da znam?

Pravila oblačenja: kupaći kostimi nisu prihvatljivi prilikom posjete ostrvima, ali opuštena varijanta garderobe je dozvoljena. Plovidba i sam boravak na moru predstavljaju zanimljv izazov i uvijek postoji mogućnost da se skvasite, na Vaš zahtijev obezbijedit ćemo Vam vodonepropusni pončo.

Koje je najpogodnije vrijeme za obilazak?

Ostrvo Gospa od Škrpjela je najposjećenija u popodnevnim časovima, preporučuje se obilazak tokom jutara ili u predvečerju. Iskoristite prednost privatnog skipera i brodai obižite ostrva kada su najmanje posjećena (posjete van radnog vremena moguće su na Vas zahtijev).

Cijena

 • Cijena ture zavisna je od veličine grupe i broda koji unajmite. Za više informacija i cijenu ture kontaktirajte nas putem emaila ili info linije. 

U turu uključeno: 2 boce domaćeg ili Prosecco vina, čaše, oval tradicionalnog sira i suhomesnatih proizvoda ili voća, i peškiri na Vaš zahtijev.

U turu nije uključeno: Dodatni izbor šampanjca, vina ili piva. Lista dodatnih pića kao i svih drugih usluga biće Vam dostupna na Vaš zahtijev. 

Produženje ture za ručak nije uračunato u standardnu cijenu i naplaćuje se dodatno.  Dostava ručka na brod je moguća iz određenih restorana. Spisak ovih restorana biće Vam dostupan na Vaš zahtijev. 

Dodatni troškovi:

Lokalni vodič: Istraživačka tura:

 • Panoramsko razgledanje (2 sata) – 60€
 • Tura u trajanju od pola dana (4 sata) – 80€
 • Cijelodnevna tura (8 sati) – 150€

Pri ulasku u crkvu i muzej na ostrvu Gospa od Škrpjela plaća se donacija u iznosu od 1€ po osobi. (uzmite u obzir da se crkva i uzej zatvaraju u 7/7:30 časova, pristup van radnog vremena moguće je organizovati na Vaš zahtijev). Ukoliko želite da posjetite crkvu u toku radnog vremena preporučujemo Vam da turu započnete ranije. 

 Dodatni troškovi za produženje ture:

 • Conte restaurant, Perast - nema dodatnih troškova transfera, vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat
 • Ćatovića Mlini, Morinj – dodatni triškovi transfera iznose 24€, vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat
 • Stari grad Kotor – dodatni troškovi transfera iznose 104€,  vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat

Napomena: naši vodiči imaju lokalnu licencu i specijalizovani su za područije Bokokotorskog zaliva i Crne Gore.

MWT TURE

 

+382 69 973 737 | info@mwtribs.com

Da saznate više o politici preduzeća kliknite ovde.