Večernje ture

POZNATO OSTRVO I TVRĐAVA MAMULA U ZALASKU SUNCA

Istražite ruševine i istoriju tvrđave Mamula dok obilazite napušteno ostrvo, koje će Vas sigurno fascinirati. Tokom I i II Svijetskog rata tvrđava je korištena kao zatvor. U II Svijetskom ratu, 30. Maj 1946. godine zauzeta je od strane Italijanskog fašiste Benita Musolinija i pretvorena u koncentracioni logor poznat po mučenju i okrutnosti prema zatvorenicima. Tvrđava je od tog doba u nekoliko navrata korištena za snimanje horror filmova. 

Ovo ostrvo koje odiše istorijskim događajima smješteno je na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, između Herceg Novog i Luštice.  Tvrđava je izgrađena sredinom 19-og vijeka od strane Austrougarskog generala Lazara Mamule, i zauzima oko 80% ukupne površine ostrva. Mamula kao ostrvo koje je godinama napušteno ostaje potpuno ne dirnuta novijim dobom, omiljeno je mjesto ljeti za bijeg iz urbanizacije, jer odaje utisak kao da je zaleđena u vremenu i ima moć da i svoje posjetioce vrati u daleku prošlost. Zaboravite na vrijeme i otkrijte šta skrivaju čvrsti zidovi Mamule. 

Vrijeme trajanja?

Za ovu turu potrebno je 2 sata, ali možete je produžiti na 4 sata i zastati na večeru u Ribarskom selu u blizini ostrva ili u Kapetanovom selu na Rosama u povratku. 

Gdje počinje?

Tura počinje iz Tivta – Porto Montenegro, peron 1. Na usluzi smo da dođemo po Vas na bilo kojoj drugoj lokaciji koja Vam više odgovara (mogući su dodatni troškovi u zavisnosti odudaljenosti i vremena).

Šta mogu očekivati?

 • 45 minutna vožnje brodom duž obala Lučtice/Herceg Novog, prolazak pored Potkopa, tuneli iz II Svijetskog rata za sakrivanje brodova
 • 45 minuta za obilazak ostrva Mamula
 • piće pri zalasku sunca i slikavanje sa ostrvom u pozadini
 • 45 minuta noćnog krstarenja sa očaravajućim pogledom duž obale Herceg Novog u povratku ka Tivtu

Šta treba da ponesem?

Zalaskom sunca vazduh postaje svježiji, možda bi ste željeli da ponesete tanju jaknu.

Šta još mogu da radim?

Pristanite u Starom Kapetanovom selu, Forte Rose ili Žanjice i prošetajte ili pođite na vešeru u Ribarskom selu. 

Šta još treba da znam?

Pristajanje ostrvu može predstavljati problem uzimajući u obzir da je ostrvo u netaknutom stanju. Ukoliko niste potpuno sigurni u sebe i opušteni po pitanju ulaska i izlaska sa broda ne preporučuje se izlazak na ostrvo.  Zavisno od vremenskih uslova, postoji šansa da pristanajanje na Ostrvo Mamula neće biti moguće. U tom slučaju tura će biti reorganizovana na obilazak ostrva brodom kao i obilazak okolnih ostrva.

Plovidba i sam boravak na moru predstavljaju zanimljv izazov i uvijek postoji mogućnost da se skvasite, na Vaš zahtijev obezbijedit ćemo Vam vodonepropusni pončo.

Koje je najpogodnije vrijeme za oblizaka?

Zalazak sunca – preporučujemo Vam polazak iz Tivta 50 minuta prije zalaska sunca.

 • April 18.40 časova (zalazak sunca počinje: 19.30 časova)
 • Maj 19.10 časova (zalazak sunca počinje: 20.00 časova)
 • Jun 19.30 časova (zalazak sunc počinje: 20.20 časova)
 • Jul 19.30 časova (zalazak sunca počinje: 20.20 časova)
 • Avgust 18.55 časova (zalazak sunca počinje: 19.45 časova)
 • Septembar 18.00 časova (zalazak sunca počinje: 18.50 časova)
 • Oktobar 17.10 časova (zalazak sunca počinje: 18.00 časova)

Cijena:

 • Cijena ture zavisna je od veličine grupe i broda koji unajmite. Za više informacija i cijenu ture kontaktirajte nas putem emaila ili info linije. 

U turu uključeno: 2 boce domaćeg ili Prosecco vina, čaše, oval tradicionalnog sira i suhomesnatih proizvoda ili voća, i peškiri na Vaš zahtijev.

U turu nije uključeno: Dodatni izbor šampanjca, vina ili piva. Lista dodatnih pića kao i svih drugih usluga biće Vam dostupna na Vaš zahtijev. 

Produženje ture za ručak nije uračunato u standardnu cijenu i naplaćuje se dodatno.  Dostava ručka na brod je moguća iz određenih restorana. Spisak ovih restorana biće Vam dostupan na Vaš zahtijev. 

Dodatni troškovi:

 • Turistički vodič: Potkop: 45€
 • Vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat

Dodatni troškovi za produženje ture:

 • Ribarsko selo ili Kapetanovo selo; Forte Rose – nema dodatnih troškova prevoza, vrijeme čekanja se obračunava 35€ za svaki započeti sat. 
 • Restoran/klub Admiral; Herceg Novi – troškovi transfera iznose 70€, vrijeme čekanja se obračunava 35€ za svaki započeti sat
 • Turistički vodič: 45€ (1 sat), 60€ (2 sata),  80€ (4 sata; pola dana), 150€ (8 sati; cijeli dan). Postoji mogućnost da se dodatno naplati vrijeme čekanja ili troškovi transfera vodiča ukoliko se tura produži. Za više informacija pozovite našu kancelariju. 

Napomena: naši vodiči imaju lokalnu licencu i specijalizovani su za područije Bokokotorskog zaliva i Crne Gore. 

MWT TURE

 

+382 69 973 737 | info@mwtribs.com

Da saznate više o politici preduzeća kliknite ovde.