Dnevne ture

POTKOP/ISTRAŽIVANJE TUNELA

Istražite lavirint od tri impresivna tunela koji su se za vrijeme II Svijetskog rata koristili za sakrivanje brodova i podmornica i raspoređeni su po Bokokotorskom zalivu. Otkrijete prostranstvo tunela i pripremite se da budete zapanjeni, izađite sa broda i istražite tunele, ili ako ste stvarno hrabri plivajte, ronite ili skočite sa samog vrha tunela u more.

Ovi otvori u strmim liticama brda u Herceg Novom, služili su kao mjera opreza prilikom odbrane kaoskrovišta za podmornice i podsjetnik su na nekadašnju Socijalistišku Federativnu Republiku Jugoslaviju. Najveći tunel prodire oko 80m u samo brdo, otvori su dizajnirani da budu kamuflirani, prekriveni su lažnim stijenama kako ne bi bili vidljivi satelitima ili špijunskim avionima.

Otkrijte i istražite najduže čuvanu tajnu Crne Gore!

Vrijeme trajanja?

Za istraživanje tunela potrebno je 2 sata.

Ova tura može biti produžena na turu u trajanju od pola dana (4 sata) i cjelodnevnu turu (8 sati) u koliko želite više vremena za istraživanje okolnih mjesta ili za ručak. Molimo Vas pogledajte ture Tvrđava na ostrvu Mamula i Istraživanje Plave špilje za više informacija.

Gdje počinje?

Tura počinje iz Tivta – Porto Montenegro, peron 1. Na usluzi smo da dođemo po Vas na bilo kojoj drugoj lokaciji koja Vam više odgovara (mogući su dodatni troškovi u zavisnosti odudaljenosti i vremena).

Šta mogu očekivati?

Poslušajte istoriju i obiđite 2 do 3 tunela. Po Vašoj želji, možete izaći sa broda istražiti tunele ili se popeti na tunel i skočiti u more sa samog vrha. Plovite pored stare olupine broda i Starog Kapetanovog sela, Forte Rose. 

Šta treba da ponesem sa sobom?

Ukoliko se odlučite za plivanje i ronjenje ponesite kupaći kostim, brod ne posjeduje kabinu pa je poželjno da kupaći obučete prije ukrcavanja. U slučaju silaska za broda zbog istraživanja tunela obuća je obavezna. 

Šta još mogu da radim?

Iznajmite iz MWT kancelarije bord i skije za vodu i doživite kompletnu avanturu na brodu u povratku (dostupno u produženim turama u trajanju od pola ili cijelog dana, uz dodatne troškove goriva i iznajmljivanja opreme).  Produžite turu i prošetajte ili zastanite na ručak u Starom Kapetanovom selu u Rosama. Ili u povratku svratite do ONNA Beach Club-a i uživajte u muzici i koktelima.

Šta još treba da znam?

Zavisno od vremenskih uslova možda nećemo biti u mogućnosti da pristupimo tunelima, može se desiti I da more ne bude pogodno za plivanje, u tom slučaju možemo Vas prevesti do Starog Kapetanovog sela na Rosama, predlažemo obilazak i šetnju ili pravljenje pauze za ručak. Plovidba i sam boravak na moru predstavljaju zanimljv izazov i uvijek postoji mogućnost da se skvasite, na Vaš zahtijev obezbijedit ćemo Vam vodonepropusni pončo.

Koje je najpogodnije vrijeme za obilazak?

Tuneli su najposjećeniji u period od 12 do 15 časova, predlažemo Vam da u tom period napravite pauzu za ručak, a obilazak tunela prije ili nakon tog vremena. Najpogodnije vrijeme za obilazak tunela je preko dana, prije zalaska sunca.

Cijena:

  • Cijena ture zavisna je od veličine grupe i broda koji unajmite. Za više informacija i cijenu ture kontaktirajte nas putem emaila ili info linije. 

U turu uključeno: 2 boce domaćeg ili Prosecco vina, čaše, oval tradicionalnog sira i suhomesnatih proizvoda ili voća, i peškiri na Vaš zahtijev.

U turu nije uključeno: Dodatni izbor šampanjca, vina ili piva. Lista dodatnih pića kao i svih drugih usluga biće Vam dostupna na Vaš zahtijev. 

Produženje ture za ručak nije uračunato u standardnu cijenu i naplaćuje se dodatno.  Dostava ručka na brod je moguća iz određenih restorana. Spisak ovih restorana biće Vam dostupan na Vaš zahtijev. 

Dodatni troškovi:

  • Turistički vodič: Potkop: 60€
  • Vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat

Dodatni troškovi za produženje ture:

  •  Kapetanovo selo, Forte Rose – nema dodatnih troškova transfera, vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat
  • ONNA Beach Club - nema dodatnih troškova transfera, vrijeme čekanja naplaćuje se 35€ za svaki započeti sat
  •  Turistički vodič: 45€ (sat vremena), 60€ (2 sata), 80€ (4 sata, tura u trajanju od pola dana), 150€ (8 sati, cjelodnevna tura). Postoji mogućnost da se dodatno naplati vrijeme čekanja ili troškovi transfera vodiča ukoliko se tura produži. Za više informacija pozovite našu kancelariju..

Napomena: naši vodiči imaju lokalnu licencu i specijalizovani su za područije Bokokotorskog zaliva i Crne Gore. 

Galerija

MWT TURE

 

+382 69 973 737 | info@mwtribs.com

Da saznate više o politici preduzeća kliknite ovde.